Šibenik

Najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu, nalazi se u najzaštićenijoj prirodnoj luci, u središnjem dijelu hrvatske obale Jadrana, u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe Krka, jedna od najljepših hrvatskih kraških rijeka Hrvatske. Danas je Šibenik s preko 40.000 stanovnika glavni grad te kulturno, prosvjetno, administrativno i gospodarsko središte Šibensko-kninske županije.

Više
Rogoznica

Ribarsko naselje i turističko središte 34km od Šibenika, na najjužnijem djelu regije. Ima dobro zaštićenu luku za sidrenje malih i velikih brodova. Gusta borova šuma i šetalište “Lungo mare” karakteristični su za Rogoznicu. Najstarija je crkva Sv. Ivana Trogirskog iz 1324.g..

Više
Tribunj

Dalmatinsko mjesto, smjestilo se u srcu obale Šibensko - kninske županije. Posebnost Tribunja upravo je njegov geografski položaj i podijeljenost na urbani kopneni dio i poluotočnu povijesnu jezgru. Autentičnu sliku zbijenih kuća i uskih uličica odlično upotpunjuje predivni pogled na dva otoka tribunjskog arhipelaga – Lukovnjak i Logorun.

Više